Wraps med gräslöksfärskost och rökt lax

Wraps med gräslöksfärskost och rökt lax är härligt somriga wraps som innehåller generöst med fyllning. Om man vill kan man byta ut grapefrukten mot avokado.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 tortillabröd
  • 8 skivor lax - kallrökt (200 g)
  • 1 citron
  • 100 g färskost - naturell
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 2 msk dill - hackad
  • 100 g rödkål
  • 8 sparrisar - gröna
  • 1 blodgrape
  • 20 g spenat
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Blanda färskost, gräslök och dill. Tillsätt citronskal och citronsaft. Bred färskosten på tortillabröden.

  2. Ansa och finstrimla rödkålen, gärna på mandolin. Stek eller grilla sparrisen runtom i en grill- eller stekpanna. Låt svalna.  Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor.

  3. Fördela kål, sparris, grapefrukt, lax och spenat på bröden. Krydda med peppar.

  4. Rulla ihop wrapsen och linda in dem i smörgåspapper.  Knyt ett tunt snöre i varje ände. Halvera wrapsen på mitten, precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!