Tomatsallad med rädisor och rosédressing

Tomatsallad med rädisor och rosédressing är en fräsch sallad. Rosébalsamvinägern ger dressingen en god och rund sötma till de sötsyrliga tomaterna och de lite peppriga rädisorna.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g tomater - olika färger och storlekar
  • 6 rädisor
  • 100 g salladsmix

Dressing

  • 2 msk rosébalsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Ansa och skiva rädisorna tunt.

  2. Lägg tomater, rädisor och sallad på ett fat.

  3. Dressing: Vispa ihop vinäger och senap. Tillsätt oljan under vispning och krydda med salt och peppar. Vänd ihop dressingen med salladen eller servera den vid sidan av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!