Minibaguetter

Minibaguetter är garanterat uppskattat och passar bra att packa ner i picknickkorgar.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl - TIPO 00 eller vetemjöl special (480 g)

Gör så här

  1. Blanda jäst, vatten, olja, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ca 10 min till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 2 timmar.

  2. Dela degen i 10 bitar och forma dem till runda bollar. Forma bollarna till spetsiga baguetter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°.

  3. Snitta baguetterna med en vass kniv, 2–3 skåror i varje. Sätt in i bröden mitt i ugnen, sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda 10–15 min. Låt baguetterna svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!