Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon

Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon är en elegant rätt som passar fint en fredag- eller lördagmiddag. Är du riktigt hungrig passar det att servera kokt, pressad potatis till biffarna.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g grön sparris

Sabayon

  • 1 kruka dragon
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 3 äggulor
  • 50 g smör - rumsvarmt

Garnering;

  • mâchesallad

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i 1 msk smör tills den har mjuknat. Låt svalna.

  2. Blanda färsen med lök, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till runda biffar.

  3. Stek biffarna i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 5 min på varje sida.

  4. Sabayon: Mixa dragonen med vin, vatten och grönsaksbuljong med mixerstav. Blanda den gröna vätskan med äggulorna i en kastrull. Sjud under omrörning till en skummig sås. Vispa i smöret.

  5. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt den rinna av.

  6. Fördela sparrisen på tallrikar. Lägg på biffarna och häll såsen på och runtom. Garnera med mâchesallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!