Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing

Halloumifärsspett i salladsblad med frödressing är enkla att göra och lätta att grilla. Halloumiosten ger spetten god sälta och mustig smak.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g vegofärs - fryst, formbar, t ex Anamma
  • 200 g halloumiost
  • 1 bananschalottenlök
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Frödressing

  • 1 dl frön - blandade, t ex pumpa- och solrosfrön
  • 1 tsk olivolja - + 2 msk
  • 1 dl örter - blandade, t ex dill, persilja, basilika
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • huvudsallad

Gör så här

  1. Låt färsen tina i rumstemperatur ca 30 min.

  2. Frödressing: Rosta fröna i 1 tsk olja i en het panna tills de börjar få fin färg. Låt svalna och grovhacka dem.

  3. Blanda samman frön, örter, citronsaft, 2 msk olja, flingsalt och peppar.

  4. Riv hälften av halloumiosten grovt på rivjärn och andra hälften fint. Skala och finhacka löken.

  5. Blanda ihop färs, ost, lök, salt och peppar. Forma färsen till avlånga rullar och stick i ett grillspett i varje. Tryck till färsen runt spetten.

  6. Gnid in spetten med olja och grilla dem runtom på indirekt värme, (vid sidan av glöden) 5–7 min. Lägg spetten i salladsblad, ringla över dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!