Grillad pulled högrev med sallad och picklad lök

Grillad pulled högrev är en mustig och god rätt. Marinaden används två gånger. Först marineras köttet efter kokning, sedan hälls marinaden på det grillade köttet. Se till att köttet är riktigt mört så att det enkelt går att riva i bitar när det fått den goda, grillade ytan och smaken.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1,5 kg högrev
  • 1 l vatten
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 tsk salt

Marinad

  • 2 dl chilisås
  • 1 dl apelsinjuice - drickfärdig
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • tortillabröd
  • sallad
  • rödlök - picklad
  • gräddfil
  • koriander

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker. Låt koka upp och skumma väl. Halvera chilin på längden, låt kärnorna vara kvar. Lägg chilin i grytan och tillsätt salt. Låt sjuda under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme.

  2. Marinad: Blanda chilisås, apelsin-juice, vinäger, socker, tabasco och salt.

  3. Ta upp köttet och lägg det i marinaden. Vänd runt så att allt kött täcks av marinad. Låt svalna och ställ i kylen ca 6 timmar.

  4. Ta köttet ur marinaden men spara den. Grilla köttet indirekt (vid sidan av glöden) runtom ca 30 min. Lägg köttet återigen i marinaden. Vänd runt köttet och dra sedan sönder det med två gafflar. Blanda strimlorna med marinaden.

  5. Servera köttet i tortillabröd med sallad, picklad rödlök, gräddfil och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!