Brieost med baklavafyllning

Brieost med baklavafyllning är ett spännande och nytt sätt att servera osten på med passande goda tillbehör.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 brieost - liten rund (500 g)
  • 0,5 apelsin
  • 60 g nötter - blandade, t ex valnötter, skalade hasselnötter och pistaschnötter
  • 2 msk honung - flytande + 2 msk
  • 2 krm kanel - mald ev
  • apelsinblomshonung - eller rosenvatten, ev några droppar
  • 1 tsk rosenblad - torkade

Tillbehör

  • 6 - 8 fikon
  • 200 g nötter - blandade
  • 400 g vindruvor
  • 1 granatäpple
  • rosmarin
  • minibaguetter - se recept

Gör så här

  1. Hacka nötterna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Blanda nötter och apelsinskal med 2 msk honung och eventuellt kanel och apelsinbloms- vatten.

  2. Dela osten på mitten. Fördela nötblandningen på den ena halvan och lägg den andra osthalvan ovanpå. Ringla över 2 msk honung och strö över rosenblad.

  3. Skär osten i bitar och servera tillsammans med tillbehören i små trälådor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!